Що таке ФОТОХРОМНІ ОКУЛЯРИ, або ОКУЛЯРИ ХАМЕЛЕОНИ?

 

Хамелеонами називають окуляри, лінзи яких адаптуються під освітлення, і затемняються в залежності від інтенсивності сонячних променів. У темний час доби і в приміщенні вони будуть світлими, а на сонці почнуть затемнюватися. Ступінь затемнення і швидкість реакції залежить не тільки від моделі окулярів, а й від деяких інших факторів (про це трохи нижче). А зараз давайте  подивимося на фотохромні окуляри під впливом ультрафіолетових ліхтариків, і їх ступінь затемнення в порівнянні з прозорими і темними окулярами, а також сам процес затемнення жовтих фотохромних окулярів:

 

 

 

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

Затемнення в окулярах відбувається тому що в лінзах є спеціальні фотохромні елементи, структура яких під впливом ультрафіолетового випромінювання змінюється, і вони перестають пропускати світло. Чим активніший вплив – тим сильніше лінза затемниться, і швидше буде ефект. Ця реакція може сповільнюватися при збільшенні температури, тому швидкість затемнення буде різною для спекотного дня, або при холодній погоді. 

P.S. Так як лінзи реагують саме на невидимі УФ-промені, то в автомобілі затемнюватися вони практично не будуть, адже вітрове скло автомобіля блокує більшу частину ультрафіолету.

 

 

 

Варіанти:

Модельний ряд фотохромних окулярів дуже великий, на Ваш вибір:

 

Зверніть увагу, що при затемненні відтінок може змінюватися. Більш детально про характеристики кожного відтінку та окремих моделей на сторінці товару, або уточнюйте у продавця...