Якщо рибак чи водій використовує діоптричні окуляри для корекції зору, доводиться вибирати одне з двох: або чіткість зору, або захист від сонця та відблисків. Хоча існують і цілком прийнятні універсальні вирішення цієї проблеми 2в1.

 

Сонцезахисні окуляри поверх коригуючих окулярів

Найпростіше рішення – спеціальні сонцезахисні окуляри, які одягаються прямо поверх діоптричних окулярів. Таке рішення дозволяє використовувати поляризаційні окуляри, не знімаючи при цьому рецептурних окулярів для корекції зору. Такі окуляри підходять навіть тим, хто погано бачить вдалину при короткозорості (мінусові діоптрії).

Неочевидні плюси: якщо офтальмолог змінить рецепт на коригувальні лінзи, то це не завадить використовувати ті самі полярики поверх нових коригуючих. А ще такими поляризаційними окулярами зможуть користуватися інші члени Вашої родини (як з лінзами, що коректують, – так і без них). Найуніверсальніший варіант – окуляри Flip-IT від BluWater Polarized. А всі інші моделі "окулярів поверх очок" можна побачити ТУТ (клікабельно).

 

Окуляри з біфокальними лінзами

Окуляри з біфокальними лінзами (у нижній частині лінзи вбудований діоптричний сегмент із заданою плюсовою діоптрією від +1,5 до +3,0). Така конструкція дозволяє краще бачити предмети поблизу, не впливаючи на видимість об'єктів на відстані. Це просто знахідка для людей з далекозорістю! 

На риболовлі такі окуляри не тільки захищають від сонця та відблисків, а й дозволяють краще бачити дрібні деталі поблизу (дуже корисно при роботі з гачками, волосіні та іншими снастями). При цьому вони не заважатимуть дивитися в далечінь.

Водій з вираженою далекозорістю зможе оцінити те, що за кермом в таких окулярах буде краще видно панель приладів (у той час як видимість віддалених предметів не постраждає). І звичайно ж порадує поляризаційний захист від яскравого сонця та бліків відбитих від блискучих поверхонь. Найпопулярніший приклад Bifocal-3 від BluWater Polarized. Інші варіанти поляризаційних біфокальних окулярів ТУТ (клікабельно).