Захисні окуляри часто фігурують не лише у голівудських блокбастерах, документальних фільмах та передачах, але навіть у музичних кліпах та мультфільмах про непереможних супергероїв. Справа в тому, що в цивілізованих суспільствах добре розвинена культура використання таких окулярів для захисту очей навіть у домашньому господарстві.

А у нас засобами індивідуального захисту користуються чомусь тільки лише ті, чий IQ вищий за середній (навіть при роботі з болгаркою або при їзді на вело та мото). І про це варто задуматися… Чому так?

За статистикою, більше 95% усіх травм органів зору можна було б уникнути, використовуючи захисні окуляри. То чому ж, блін, їх так часто не носять?

 

Типові виправдання людей, які НЕ використовують захисні окуляри на травмонебезпечній роботі: «Нам не видають, а якщо і видають - то погані, незручні, некрасиві, які заважають, спотворюють картинку, дряпаються, запотівають і т.д.»

Насправді ж причини скоріше у звичайній недбалості, безтурботності, неусвідомленості, недооцінених ризиках тощо.

Це ж стосується не тільки небезпечних професій, а й будь-яких травмонебезпечних захоплень (велоспорт, стендова стрільба, полювання, риболовля тощо). 

 

Але правда в тому, що мати захисні окуляри – недостатньо. Для безпеки їх потрібно ще й носити), причому, бажано, - із задоволенням! А для цього окуляри мають відповідати певним вимогам. Далі ми і розглянемо основні з них:

 

КОМФОРТ

Часто окуляри потрібно носити тривалий час, тому вони повинні бути максимально комфортними за формою, розміром та посадкою. Чим зручніше окуляри, тим більша ймовірність, що вони регулярно використовуватимуться за призначенням.

 

 

ЗОВНІШНИЙ ВИГЛЯД

Окуляри повинні Вам подобатися зовні – тоді Ви частіше їх надягатимете. Логічно ж? Термінатор, не дасть збрехати)

 

ЦІНА/ЯКІСТЬ

На нашому ринку дуже багато підробок різної якості. Найдорожчі бренди – теж не найрозумніший вибір. Купивши дорогі окуляри, люди іноді так їх бережуть, що не використовують, навіть коли б варто було, бо бояться подряпати) Тому розумніше брати окуляри середньої цінової категорії, але обов'язково із високими стандартами безпеки.

 

Не забувайте, що захисні окуляри – це витратний матеріал

Через час їх доведеться оновлювати так як рано чи пізно на них почнуть з'являтися потертості і подряпини. Це нормально. І краще нехай вони з'являються лише на окулярах!

Сподіваємось, ця стаття була Вам корисною.

Ви легко можете зробити свій внесок у розвиток культури безпеки в нашому суспільстві, зробивши звичайний репост або просто переславши посилання тому, кому варто було б задуматися на цю тему! Хто знає, можливо, Ви навіть зміните чиєсь життя на краще)