Ключове: ми можемо вирішити Ваше питання «під ключ», встановивши оптичні лінзи за Вашим рецептом у спеціальну спортивну оправу (примірка без проблем).

Докладніше таке рішення буде описано в кінці, але для розуміння всіх його переваг краще прочитати цю статтю повністю.  

Отже... Поговоримо про спеціальні спортивні окуляри з коригуючою лінзою. Тільки не плутайте з діоптричною вставкою*, яка помилково вважається єдиним доступним вирішенням питання для спортсменів із неідеальним зором.

 

*Для тих, хто не знає що таке діоптрична вставка… це маленька оправа особливої форми спеціально для встановлення в неї коригувальних лінз з діоптріями. Таку вставку носять не як окуляри, і не замість окулярів, а ВСЕРЕДИНІ окулярів. Тобто перед оком буде одразу дві лінзи: спочатку коригуюча, а потім вже зовнішня лінза захисних окулярів. Якщо такий варіант влаштовує, то сценарій приблизно наступний: купуємо спортивні окуляри з діоптричною вставкою (наприклад, такі), йдемо в будь-який салон оптики і замовляємо встановлення лінз за Вашим рецептом від офтальмолога. Ось так і працює.

 

Але окуляри забруднюються і пітніють, падають і дряпаються, ламаються і губляться. І чим складніше їх конструкція –  тим більше сумних варіантів.

Тож якщо Вам не в кайф щоразу розбирати та збирати окуляри, щоб очистити відразу всі 4 запітнілі з усіх боків лінзи – для Вас також є варіанти: а) Дорогий б) Розумний

 

а) Дорогий

 

Купуємо спортивні окуляри, що сподобалися. Приносимо в салон оптики та просимо замінити штатну лінзу на діоптричну. Якщо Вам не відмовить, то швидше за все запропонують шампанського у разі Вашої згоди сплатити за цю дорогу послугу. Проблема в тому, що спортивні окуляри (на відміну від коригувальних) мають сильно вигнуту форму оправи, що облягає, що забезпечує хороший бічний захист. Якби в таку оправу можна було поставити звичайні лінзи з негативними значеннями оптичної сили (близорукість або міопія), то користуватися такими окулярами не можна було б через сильні спотворення. Лінзи стояли б під різними кутами по відношенню до очей, зрушили б оптичні центри, важко було б сфокусуватися і т.д. (Призматичний ефект).

 

Окрім цього самі лінзи в спортивних окулярах, мають вигнуту лінзовидну помітно опуклу форму, і посадкові місця в їх рідній оправі – відповідно також. Чого не скажеш про оптичні лінзи коригувальних окулярів, які мають максимально плоску форму. Є й інші складнощі, які майстру доведеться враховувати при виготовленні спеціальних хитромудрих лінз. Сьогодні завдяки чудесам сучасної оптики можна компенсувати всі викривлення та вигини. Це не лише дорого, а й досить довго (ціна та терміни залежать від багатьох факторів). Але хіба не шкода потім дряпати окуляри, де кожна лінза на вагу золота? Тим більше, для спортсмена захисні окуляри – не розкіш, і не модний аксесуар, а лише елемент захисного екіпірування.

І тут ми плавно підійшли до головного...

 

б) Варіант Розумний

Є спеціальні діоптрійні спортивні окуляри, оправа яких передбачає безпроблемну заміну штатної лінзи на коригуючу. Мінімальні вигини оправи, правильні форми лінз та спеціальні матеріали. Це велика рідкість на нашому ринку!

 

Ще один неочевидний плюс такого варіанту - якщо раптом подряпаєте або рецепт зміните – запросто замовте нові лінзи на ту ж оправу. Та й доглядати їх набагато простіше: менше забруднень – чистіше зображення.

 

Особливо хороші такі коригуючі спортивні окуляри для велосипеда та мотоцикла у нічний час. Менше подвійних, зайчиків, спотворень, забруднень тощо.  

 


МИ ВИРІШУЄМО ЦІ ПИТАННЯ ПІД КЛЮЧ:

Стандартна схема роботи «під ключ» така:

  1. Звертаєтеся до нас, озвучуєте завдання та вимоги. Наприклад: потрібні окуляри для баскетболу на гумці з м'якими вставками і жорстким захистом перенісся від ударів м'ячем, з прозорими лінзами, що не б'ються, за рецептом.
  2. Вибираєте один або декілька із запропонованих нами варіантів.
  3. За Viber скидаєте нам фотку рецепту на окуляри. Якщо рецепту немає – запишемо як скажете.
  4. Наш майстер підтверджує, що у вибрану Вами оправу можна поставити правильні лінзи за Вашим рецептом. Ми погоджуємо з Вами вартість рішення та варіанти оплати. Вартість лінз залежить від технологій та складності рецепту (зазвичай 500-1500 грн)
  5. Ми надсилаємо Вам окуляри на примірку Новою Поштою.
  6. Отримуєте, міряєте, переконуєтеся, що вибір зроблено правильно, відправляєте нам назад.
  7. Ми ставимо Ваші лінзи і протягом 4-7 днів Ви отримуєте нові улюблені окуляри

 

Можливі інші сценарії:

Наприклад, Ви можете звернутися до своєї оптики з нашою оправою. (Якщо майстер візьметься). Або можна надіслати нам свою оправу для встановлення наших лінз. Не обов'язково для спорту і не обов'язково коригують (звертаються і люди зі 100%-им зором). Наприклад, є у нас  жовті антивідблискові лінзи Drive. На виході отримуєте правильні окуляри-антифари, за якістю непорівнянні з базарним ширвжитком від якого джерела світла в темряві двояться.

 

 

 

 

 

     

 

Діоптрична вставка

Технологія: 

Окрема вставка, яка встановлюється всередину спортивних окулярів за основною лінзою. Спочатку вставка порожня. У салоні оптики в неї ставлять лінзи, що коректують, за Вашим рецептом. 

 

 Плюси:

- швидко і відносно недорого

 

  

Мінус:

- складна конструкція ( більша ймовірність щось зламати, подряпати чи втратити.

- обмежує огляд

- додаткова світлозаломлююча поверхня (вночі ліхтарі двояться)

- дві додаткові поверхні для забруднень, запотівання та подряпин (щоб очистити треба розбирати)

 

 Звичайні спортивні окуляри

 Технологія: 

 Звичайні спортивні окуляри ставляться в оптику, і там виготовляється спеціальна, вигнута, діоптрична лінза на замовлення.

 

 

 Плюси:

- великий вибір моделей

 

 

  Мінус:

дорого, складно, довго і ще раз ДОРОГО!

 - шкода буде використовувати такі окуляри за призначенням як елемент захисного екіпірування.

 

 Спортивні оправи

 Технологія: 

 Спеціальні спортивні оправи, штатні лінзи яких легко замінюються на звичайні діоптричні. Мінімальні вигини + правильна форма лінз + спеціальні матеріали та конструкція.

 

 Плюси:

- Недорого!

- Проста конструкція

- Виготовлення за 1 день

 

 Мінус:

- важко знайти таке

- вибір моделей дуже обмежений

 

Наші рішення – це зовсім інший рівень!

Будемо раді допомогти) Звертайтесь за тел:

0951553798 (Viber, Telegram)